Україна отримала грант у розмірі 50 млн євро від Кредитної установи для відбудови (KfW)

Джерело: Міністерство фінансів України

Сьогодні, 14 грудня, Україна отримала на безповоротній основі 50 млн євро від Кредитної установи для відбудови (KfW) в межах програми державної підтримки “Доступні кредити 5-7-9%”.

Кошти будуть спрямовані на рефінансування витрат за програмою державної підтримки “Доступні кредити 5-7-9%”, що дозволить й надалі забезпечувати доступ малому і середньому бізнесу України  до пільгового кредитування.

Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%” реалізується Фондом розвитку підприємництва, що надає фінансову підтримку українському бізнесу, яка спрямована на його відновлення та розвиток в умовах воєнного стану.

“Підтримка малого і середнього бізнесу є одним із пріоритетів уряду України та здійснюється завдяки державній програмі “Доступні кредити 5-7-9%”. Фінансова допомога, від KfW дозволяє продовжувати забезпечення українського бізнесу доступним фінансуванням, що, своєю чергою, сприятиме їх розвитку, створенню нових робочих місць та зростанню економіки країни в умовах повномасштабної війни”, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Нагадаємо, що 30 листопада міністр фінансів України Сергій Марченко підписав угоду про грант між Україною та Кредитною установою для відбудови (KfW) на суму 50 млн євро.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 25 жовтня, заявив, що планує залучити українців до розробки внутрішнього Плану перемоги.

У п’ятницю, 25 жовтня, Північна Корея заявила, що будь-який крок щодо направлення своїх військ для допомоги Росії у війні проти України “відповідатиме міжнародному праву”. Однак країна так і не підтвердила відправку військ.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім начебто надіслала на потреби українського війська.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону.