Пісторіус закликав відновити у Німеччині обов’язковий військовий призов

Джерело: Борис Пісторіус в інтерв’ю Welt am Sonntag

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус закликав запровадити у Німеччині систему призову на зразок Швеції, де з 2017 року військовозобов’язаними вважаються всі юнаки та дівчата. Військовозобов’язані проходять обстеження військової комісії на готовність до служби, одначе, до армії беруть лише невелику частину з них.

Обов’язкову військову службу було скасовано у Німеччині у 2011 році. Пісторіус пояснив, що це призводить до гострої нестачі кадрів для Бундесверу.

Нині у Німеччині служба в армії повністю добровільна. Також жінки у країні завжди були звільнені від військового обов’язку ще за Основним законом 1949 року.

Як зауважив глава німецького оборонного відомства, шведська модель означала б зміну цих правил. Німецькі військові експерти вітають цю ініціативу, вважаючи, що тільки так можна буде залучити до війська більше осіб та подолати кадрову кризу.

Раніше генеральний інспектор генерал-лейтенант Карстен Бреєр заявив, що багато структур у Бундесвері унеможливлюють цілеспрямовані рішення. Він вказав, що бачить недоліки у підготовці Збройних сил Німеччини для оборони країни та НАТО.

Зауважимо, у НАТО попередили, що занадто велика бюрократична тяганина заважає переміщенню військ у Європі, проблема, яка може спричинити серйозні затримки, якщо розпочнеться війна з Росією.

У 2024 році НАТО планує залучили на військові навчання понад 40 тисяч військовослужбовців. Спільні тренування стануть найбільшими з часів Холодної війни.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Через необережність косметологині загинула жінка, що прийшла до неї на процедуру. Причиною стало гостре отруєння анестетиком.