Ситуація на ТОТ: росіяни залучають спецпризначенців для пошуку партизан

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву повідомили, що нині на тимчасово окупованих територіях все більше груп російських спецслужбовців та військових окупанти залучають до пошуку підпілля.

Зокрема підпілля фіксує посилення контрдиверсійного режиму окупантів на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Зауважується, що росіяни сформували окремі маневрені групи РЕР, які намагаються запеленгувати джерела випромінювання від супутникових телефонів.

Противнику відомо, що Сили оборони використовують у військових цілях апаратуру оператора супутникового зв’язку Iridium. Також для прочісування населених пунктів було виділено близько ста представників росгвардії, — зазначили у повідомленні.

У ЦНС закликали повідомляти про наявність підозрілих антен, маршрути переміщення та місця скупчення росгвардійців.

Водночас зауважили, що заходи ворог проводить також показово, задля психологічного тиску на місцевих мешканців, які передають інформацію Силам оборони.

Тож у Центрі нацспротиву нагадали завжди бути обачними під час фотофіксації техніки та особового складу ворога, а також передачі цієї інформації українським армійцям.

Як правильно передавати інформацію про ворога можна дізнатися за посиланням, тим часом дані про росіян надсилайте у Спротив.Бот.

Раніше повідомляли, що росіяни намагаються взяти під контроль тимчасово захоплені території України, тож нині продовжують шукати членів українського підпілля.

Зауважимо, представники партизанського руху “Атеш” та небайдужі севастопольці коригували удар по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі. За даними ЦНС, підпілля тимчасово окупованого півострова робить все можливе, аби пришвидшити його деокупацію. Для цього партизани фіксують військові об’єкти Севастополя та місця розміщення ППО: Штаб ЧФ, центр водолазної підготовки, навчальний центр тощо.

  • У тимчасово окупованому Криму росіяни посилили контррозвідувальний режим, зокрема з метою виявлення та боротьби з українським підпіллям.
  • Окупаційний режим тимчасово окупованої території Луганщини продовжує здійснювати тиск на населення регіону, котре має прояви нелояльності до російських військ та так званої “адміністрації” противника.
  • В тимчасово окупованому Криму росіяни посилюють заходи з поширення пропаганди з боку окупаційної адміністрації з метою збереження рівня підтримки повномасштабної війни РФ проти України серед населення півострова.
  • У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли деталі спецоперації на території тимчасово окупованого Криму й оприлюднили відео бою між українськими спецпризначенцями та росіянами.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.