Експерти попереджають, що світ не готовий до впливу ШІ на історичний рік виборів

Джерело: Sky News

2024 рік стане найбільшим роком виборів у світі, проте експерти зі штучного інтелекту попереджають, що ми не готові до цього.

Понад два мільярди людей у ​​50 країнах можуть піти на виборчі дільниці у 2024 році, що є рекордним показником.

У Великій Британії мають відбутися загальні вибори, у США в листопаді відбудуться президентські вибори, а в Індії голосуватимуть за наступного прем’єр-міністра.

Виконавча директорка Project Liberty, некомерційної організації, яка прагне сприяти безпеці в Інтернеті, Мартіна Ларкін попередила, що політики знаходяться “на вершині піраміди”, коли йдеться про дезінформацію, спричинену ШІ. 

Особливе занепокоєння викликають дипфейки. Президент США Джо Байден, експрезидент США Дональд Трамп та президент України Володимир Зеленський неодноразово ставали жертвами таких роликів. Ларкін сказала, що така дезінформація може поширюватися “у набагато більших масштабах” напередодні виборів 2024 року.

Фото: BBC News

Уряди розглядають, як регулювати цю технологію.

Байден у жовтні оприлюднив пропозиції, серед яких – обов’язкове нанесення водяних знаків на вміст, створений штучним інтелектом.

ЄС досяг угоди щодо регулювання штучного інтелекту, хоча вона набуде чинності не раніше 2025 року. 

У Великій Британії уряд обережно ставиться до необхідності регулювання, побоюючись, що воно придушить інновації.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

У Данії під час розкопок великого поховання часів вікінгів виявили 50 добре збережених скелетів.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.