Міністри України та Польщі зустрілися, щоб обговорити протест далекобійників на кордоні

Джерело: The Telegraph

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у четвер, 21 грудня, зустрівся з міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком, щоб обговорити блокування вантажівок на польсько-українському кордоні.

“Ми провели першу зустріч із новопризначеним міністром інфраструктури Польщі Даріушем Климчаком у Варшаві. Ми обговорювали декілька питань у транспортній сфері, але головною темою було розблокування кордону”, – зазначив Кубраков.

Він додав, що зустріч дозволила обом сторонам пояснити свої позиції, а українська сторона надала дані, які підривають польські аргументи.

“Важливо дійти спільного розуміння щодо цифр і даних щодо трафіку та частки ринку, яку займають наші та польські перевізники”, – сказав він.

Нагадаємо, що 11 грудня пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” ненадовго відкрився для автоперевізників, проте, 12 грудня його знову закрили, оскільки вантажівка перекрила дорогу.

13 грудня міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що найбільший пункт пропуску на українсько-польському кордоні “Ягодин-Дорогуськ” остаточно розблоковано, і він вже пропустив сотні вантажівок.

18 грудня польські перевізники знову заблокували рух вантажівок на пункті пропуску “Дорогуськ – Ягодин”. Таким чином протестувальники почали нову акцію протесту.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.