США звільнили соратника президента Мадуро в обмін на ув’язнених американців

Джерело: Reuters

США та Венесуела провели обмін ув’язненими, у результаті якого до Сполучених Штатів вдалося повернути десять американців, а до Каракаса прибув давній соратник президента Ніколаса Мадуро.

“Десять американців, звільнених урядом президента Венесуели Ніколаса Мадуро під час тюремного обміну, приземлилися на військовій базі США в Сан Антоніо. Ці особи вийшли на свободу в обмін на звільнення Штатами соратника Мадуро, колумбійського бізнесмена Алекса Сааба, який після помилування президентом США Джо Байденом повернувся до Венесуели у середу”, – йдеться у матеріалі.

Як розповіли в агентстві, Мадуро також погодився звільнити щонайменше 20 ув’язнених опозиціонерів.

Зазначено, що прокурори США звинувачували Сааба у виведенні близько 350 мільйонів доларів з Венесуели через США за допомогою схеми, яка передбачала підкуп венесуельських посадовців. Він, своєю чергою, відкидає ці обвинувачення.

Також Венесуела повернула до США малазійського підприємця-утікача Леонарда Глена Франціса, якого в Сполучених Штатах підозрюють в спробі підкупу американських військових.

“Угода стала результатом багатомісячних перемовин за посередництва Катару між членом ОПЕК Венесуелою та США. ЇЇ реалізовано після того, як у Білому домі заявили про зв’язок прогресу в обміні ув’язненими та пом’якшення запроваджених проти Каракаса енергетичних санкцій”, – мовиться у виданні.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.