На Волині злочинна банда вимагала гроші у пораненого українського воїна

Джерело: Служба безпеки України

На Волині затримано злочинну банду, яка вимагала кошти від пораненого бійця Збройних сил України. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували організоване злочинне угруповання у Волинській області.

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за “мирне розв’язання спірних питань”.

Зокрема СБУ задокументувала факт, “вибивання” бандою неіснуючого боргу у пораненого воїна-гранатометника, який повернувся з фронту на лікування те реабілітацію. Зловмисники намагались “вибити” з захисника понад 120 000 гривень.

Коли боєць відмовився платити, зловмисники завдали йому тілесних ушкоджень, внаслідок яких у воїна черепно-мозкова травма та забій шийного відділу хребта.

У разі подальшого спротиву, зловмисники погрожували потерпілому фізичною розправою.

Служба безпеки затримала трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка.

За даними слідства, організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування.

До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників “на волі”, які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання.

Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали “злодійську касу”.

Усім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження).

Затримані перебувають під вартою. Триває розслідування.

  • На Волині прикордонники викрили контрабандистів, що виробляли безпілотники, аби переправляти цигарки до країн Європейського Союзу.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.