Ціна електроенергії для побутових споживачів й надалі залишиться без змін – Шмигаль

Джерело: Денис Шмигаль у Telegram

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд ухвалив рішення продовжити дію покладання спеціальних зобов’язань (ПСО) на електроенергію до кінця квітня 2024 року.

“Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт⋅год. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону”, – зазначив очільник уряду.

За його словами, українська енергетика успішно проходить перший зимовий місяць. Вже кілька днів поспіль знижується добовий максимум споживання.

“Генерації достатньо для забезпечення світла і тепла в оселях українців та для роботи підприємств. Принагідно дякую свідомим громадянам і бізнесу, які вживали заходів для економії електроенергії в ті дні, коли в цьому була потреба”, – наголосив Денис Шмигаль.

Очільник уряду додав, що за останній тиждень Україна двічі надавала аварійну допомогу Польщі, приймаючи додатковий обсяг електроенергії. Денис Шмигаль висловив сподівання на зворотну підтримку партнерів по ENTSO-E у разі потреби.

Також під час засідання 27 грудня уряд ухвалив рішення для залучення додаткових коштів на потреби енергетики. Зміни до угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком дозволить НЕК “Укренерго” отримати понад 3 млн євро для оплати рахунків підрядників за виконані роботи.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.