Наступного року відбудеться місія NASA до Сонця, яка еквівалентна висадці на Місяць

Джерело: BBC News

Місія NASA збирається “доторкнутися до Сонця”, що стане видатним моментом в історії дослідження космосу.

Через рік, 24 грудня, сонячний зонд NASA Parker промчить повз Сонце з дивовижною швидкістю 195 км/с.

“Це буде монументальним досягненням для всього людства. Це еквівалентно висадці на Місяць у 1969 році”, — сказав науковець з Лабораторії прикладної фізики Університету Джона Гопкінса.

Жоден об’єкт, створений людиною, не рухався так швидко й не наближався до зірки – лише на 6,1 мільйона кілометрів від “поверхні” Сонця.

“По суті, ми майже приземлимось на зірку”, — сказав науковий співробітник проєкту Parker д-р Нур Рауафі.

Сонячний зонд Parker Solar Probe американського космічного агентства є однією з найсміливіших місій, які коли-небудь задумувалися. Запущений у 2018 році, він має на меті повторювати та проходити дедалі ближче до Сонця.

Місія наприкінці 2024 року переведе Parker лише на 4% відстані від Сонця до Землі. Дослідники сподіваються, що в результаті цієї місії отримають знання про деякі ключові сонячні процеси.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.