В Австралії знайшли найбільший чоловічий екземпляр найотруйнішого павука у світі

Джерело: Sky News

В Австралії на Центральному узбережжі знайшли найбільший чоловічий екземпляр смертоносного сіднейського воронкоподібного павука, який є найотруйнішим павуком у світі.

Спочатку його передали в місцеву лікарню, але тепер він має новий дім в Австралійському парку рептилій.

Експерти з павуків в парку знайшли павукоподібного і незабаром зрозуміли, що це найбільший екземпляр самця, який коли-небудь знаходив представник громадськості в Австралії.

Павук, який отримав назву “Геркулес”, має розміри 7,9 см від лапи до лапи, перевершивши попереднього рекордсмена парку з 2018 року, самця воронкоподібної павутини на ім’я “Колос”.

Сіднейські воронкоподібні павуки мають потужні ікла, які можуть пробити ніготь людини і зазвичай коливаються в довжину від 1 до 5 см, до того ж самки зазвичай більші за самців, хоча й не такі смертельні.

Геркулес візьме участь у програмі парку рептилій проти отрути. Безпечно спійманих павуків, переданих громадськості, піддають “доїнню” для вилучення отрути, яка є важливою для виробництва рятівної протиотрути.

З моменту початку програми в 1981 році в Австралії не було жодного летального випадку від укусу воронкоподібного павука.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.