РФ зосередила на ТОТ близько 35 тисяч росгвардійців – ЦНС

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву нагадали, що росгвардія — другий за важливістю компонент окупаційних військ ворога, після ЗС РФ. Члени формування виконують роль тилових загонів для придушення громадянського спротиву на тимчасово окупованих територіях, зокрема патрулюючи населені пункти на бойових броньованих автомобілях та в повному екіпіруванні.

Зазначається, що в обов’язки росгвардійців входить проведення фільтраційних заходів серед цивільного населення та виявлення учасників підпільного руху.

Згідно з даними переданими від українського підпілля станом на січень 2024 року РФ зосередила на ТОТ близько 35 тисяч росгвардійців. Половину з них складають регулярні формування, що за структурою розподілені у бригаду, 5 батальйонно-тактичних груп та 44 тактичні групи. Решта це більш як 100 зведених підрозділів, які на ротаційній основі завозяться з території РФ. Зведені підрозділи формуються з-поміж співробітників ОМОН та СОБР, — мовиться у повідомленні.

Повідомляється, що на озброєнні цих підрозділів, крім службових автомобілів та ББМ, є також танки, артилерійські системи, а також вертольоти. І весь цей спектр озброєння вони застосовують для упокорення незгодних з російською окупацією. У ЦНС зауважили, що саме так діяли їх “дєди” в лавах НКВД, коли радянські війська окупували Захід України та країни Балтії після 1945 року.

Окрім цього, ці підрозділи залучались для охорони так званих “виборчих дільниць” на ТОТ під час псевдореферендуму у вересні 2022 та псевдовиборів у вересні 2023. Також підрозділи на території самої РФ відповідають за збереження правлячого режиму Путіна, тож очевидно, що саме співробітники росгвардії здійснюватимуть тиск на цивільне населення у процесі підготовки до “виборів” президента РФ, які заплановані на березень 2024 року.

Та попри проведення бойових заходів проти цивільного населення, росгвардійці також активно залучаються до пропагандистських заходів у навчальних закладах.

У Центрі національного спротиву закликали передавати інформацію щодо дій російських окупаційних військ та адміністрацій у чат-бот, пришвидшуючи деокупацію регіону.

  • За даними ЦНС на тимчасово окупованих територіях України росіяни створили базу “нелояльних мешканців”.
  • У Центрі національного спротиву повідомили, що нині російські військові активно розшукують осіб, яких вважають інформаторами, котрі стежили за подіями в порту у тимчасово окупованому Криму.
  • На тимчасово окупованих територіях критично загострюється гуманітарна ситуація. Зокрема на захоплених росіянами територіях фіксуються проблеми з водопостачанням, опаленням та медикаментами.
  • Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що на тимчасово окупованій території Запорізької області російські загарбники посилено змінюють етнічний склад населення.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що російські окупанти готуються завдати удару по українських ядерних об’єктах.

Пілот літака, який здійснював пасажирський авіапереліт за маршрутом Краків-Париж, розвернув повітряне судно до краківського летовища “Баліце” через агресивного пасажира, який погрожував його підірвати.

На Торецькому напрямку бійці 12-ої бригади спеціального призначення “Азов” спільно із суміжними підрозділами взяли в полон 17 солдатів російської армії. 

У Московській області невідомий обстріляв автомобіль полковника російської армії Нікіти Клєнкова. Окупант загинув. Тому, хто стріляв, вдалося втекти, його розшукує поліція.

Експерти з психічного здоров’я все менше вживають термін “післяпологова депресія”, натомість використовуючи “перинатальний тривожний розлад”, щоб звернути увагу на спектр станів психічного здоров’я, який жінки можуть переживати під час вагітності та після пологів.