В Україні готують аеродромну інфраструктуру для винищувачів F-16 — Міноборони

Джерело: перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Telegram

Україна активно готує свою аеродромну інфраструктуру для прийому винищувачів F-16. За словами першого заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, одночасно тривають навчання льотчиків та інженерів, а також ведуться роботи з інтеграції цих багатоцільових літаків у систему Сил оборони України.

“Працюємо над упровадженням до кінця 2024 року “Швидкого треку”. В його межах проведено оцінку аеродромів для багатоцільових винищувачів. Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм”, – повідомив він.

В Україні паралельно ведуться складні роботи щодо підготовки інфраструктури, її захисту, включаючи заходи з протиповітряної оборони та інші аспекти. Підготовка на внутрішній території відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, залучення інженерного та льотного персоналу для виконання різноманітних завдань.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.