Reuters: низка російських металургійних підприємств постраждала від хвилі пожеж

Джерело: Reuters

Металургійні підприємства в Росії накрила хвиля пожеж, тоді як війна Росії проти України та західні санкції ускладнили процес імпорту гірничо-збагачувального обладнання для заміни пошкодженої техніки.

“За останні місяці російські металургійні підприємства постраждали від хвилі пожеж, у тому числі на алюмінієвому заводі та цинковій шахті”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема 30 грудня пожежа сталася на гірничодобувному підприємстві Udokan Copper в Забайкальському краї. Вогонь пошкодив частину заводу. Утім, за словами представників компанії, це не вплинуло на виробництво мідного концентрату.

ДОВІДКОВО. Російська приватна гірничо-металургійну компанія Udokan Copper була заснована в 2008 році для розробки родовища міді Удокан, розташованого на Далекому Сході. Компанія перебуває під санкціями Сполучених Штатів Америки, її основним бенефіціаром є російських олігарх Алішер Усманов.

Udokan мав намір запустити першу чергу заводу в другому кварталі 2024 року і виробляти до 135 000 тонн міді у вигляді катодного металу або металу в концентраті на рік. У 2026 році вони планують збільшити потужність до 150 000 тонн.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…