Зимовий наступ Путіна провалився – Bild

Джерело: Bild

Три місяці жорстоких наступів РФ, а успіху не видно. Наступальні зусилля Росії на Донецьку і Харківську області коштують російській армії лише величезних втрат особового складу. Натомість результатів зимовий наступ Путіна не приніс.

Як пояснив військовий оглядач Bild Юліан Репке, за три місяці з початку зимового наступу в Донецькій та Харківській областях російським військовим не вдалося досягти нічого, окрім втрати тисяч своїх солдатів.

За цей час українські військові знищили понад 400 одиниць техніки росіян. Натомість РФ далека від захоплення Куп’янська та Авдіївки, наголошує оглядач.

На північ від Авдіївки, біля села Петрівське українська армія утримує оборону за допомогою дронів-камікадзе та бронетранспортерів Bradley.

Тоді як на північ від Куп’янська, біля села Сіньківка підготовлені мінні поля знищують танкові роти армії РФ.

Також огляд зауважив про стратегічне значення українського плацдарму в Кринках на Херсонщині. Зазначається, що РФ вже пожертвувала 153 системами важкого озброєння (зокрема, 19 танками і 58 БМП), щоб відбити позиції – та усе марно.

Зауважується, що, перш ніж спробувати знову піти у наступ, РФ, очевидно доведеться збирати резерви. За минулий ворожа армія знизила інтенсивність на цих ділянках фронту. Та попри це, питання забезпеченості ЗСУ достатньою кількістю боєприпасів залишається відкритим.

Зауважимо, триває шістсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. На Авдіївському напрямку, українські захисники відбили 10 атак росіян в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 11 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безрезультатно намагався покращити тактичне положення.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.