Небезпека чадного газу: у ДСНС закликали перевіряти справність пічки та газового обладнання

Джерело: пресслужба ДСНС

У ДСНС нагадали про небезпеку чадного газу та перелічили прилади, що можуть спричинити отруєння, закликавши перевіряти справність домашнього опалення.

Це – найпотужніша “тиха” загроза повсякдення, що може приховано та негативно вплинути на здоров’я і у мить обірвати життя. Він безбарвний і не має запаху, що робить його особливо небезпечним. На жаль, чи не щодня фіксуються трагічні наслідки – отруюються і помирають люди та їх домашні улюбленці, — зазначили у повідомленні.

У службі закликали регулярно перевіряти справність пічки та газового обладнання, використовувати датчики чадного газу та провітрювати приміщення.

Зауважимо, через посилення морозів по всій території України рівень споживання електроенергії продовжує зростати.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.