Під час перевірки на деяких лайнерах Boeing 737 MAX виявлено ослаблені болти

Джерело: Reuters

United Airlines виявила ослаблені болти на кількох літаках Boeing 737 MAX 9 — моделі, яка напередодні під час польоту зазнала аварії.

Зокрема компанія виявила проблеми, пов’язані зі збиранням, на кількох панелях, які перевірялися після інциденту.

“Ми почали попередні перевірки і виявили випадки, які, здається, пов’язані з проблемами встановлення дверної заглушки – наприклад, болти, які потребували додаткового затягування. Ці недоліки будуть виправлені нашою технічною командою, щоб повернути літак до експлуатації”, — йдеться в заяві United.

За даними агентства, це повідомлення викликає занепокоєння щодо процесу виробництва 171 літака Boeing MAX, які переважно експлуатуються американськими авіакомпаніями Alaska Airlines та United Airlines.

Своєю чергою, Федеральне авіаційне управління США (FAA) і Boeing відмовилися коментувати повідомлення про ослаблені болти.

Раніше стало відомо, що авіакомпанія Alaska Airlines тимчасово зупинить польоти на 65 літаках Boeing 737 MAX 9 після того, як в США лайнер з пасажирами був змушений здійснити екстрену посадку через розрив панелі салону.

Зокрема рейс під номером 1282, що прямував до Онтаріо в Каліфорнії, зазнав аварії невдовзі після вильоту і приземлився в Портленді, штат Орегон із 171 пасажиром і шістьма членами екіпажу на борту.

Згодом зниклу частину лайнера Alaska Airlines, яка від’єдналася, коли літак був у повітрі, знайшли у дворі вчителя на на ім’я Боб.

Тим часом акції Boeing впали на 8%, тепер компанія відстає від конкурента — Airbus. Акції постачальника Boeing Spirit AeroSystems впали на 11%.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.