У Києві попрощалися з поетом та військовим Максимом Кривцовим, який загинув на фронті

Джерело: Букви

Сьогодні, 11 січня, у Києві попрощалися з українським поетом та військовим Максимом Кривцовим на псевдо “Далі”, який загинув на війні проти російських окупантів.

Церемонія прощання відбулася у Михайлівському Золотоверхому соборі. Близько тисячі осіб прийшли, аби провести в останню путь українського захисника. Серед присутніх на церемонії прощання були військові, рідні та друзі.

Поховають Максима Кривцова у п’ятницю, 12 січня, у Рівному.

Максим Кривцов загинув 7 січня, захищаючи Україну від російських загарбників. Доброволець загинув разом зі своїм котом, якому присвятив вірш.

Український поет, громадський діяч та військовослужбовець ЗСУ Максим Кривцов народився 22 січня 1990 року в Рівному. Закінчив технікум технологій і дизайну міста Рівне за спеціальністю “Виробництво нетканих текстильних матеріалів”.

2014 року закінчив Київський національний університет технологій та дизайну, де вивчав проєктування взуття та шкіряних виробів.

Брав участь у Революції гідності. У 2014 році пішов на фронт добровольцем, учасник АТО. Брав участь у бойових діях у складі 5-го батальйону ДУК “Правий сектор” (2014—2015), згодом – старший кулеметник у Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України (2016—2019). Після демобілізації працював контент-менеджером Центру реадаптації та реабілітації учасників АТО та ООС “ЯРМІЗ” та копірайтером Veteran Hub.

З початком повномасштабного російського вторгнення знову вступив до лав Збройних сил України.

Максим писав вірші ще з підліткового віку. Друкувався в збірках із творами інших авторів – “Книга Love 2.0. Любов і війна”, “Там, де вдома: 112 віршів про любов та війну”, “Колискова 21-го століття Vol. 1: що тебе заколисує?”.

2023 року видав авторську збірку поезій “Вірші з бійниці”, яку визнано однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією української міжнародної неурядової організації, яка об’єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів “ПЕН”.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…