У США вирує негода: затримано тисячі авіарейсів, знеструмлено понад 100 000 будинків

Джерело: Reuters

У США вирує снігова негода, унаслідок якої понад 100 000 споживачів залишились без електропостачання, а по країні затримались понад 7600 авіарейсів.

Зокрема літаки зупинилися в міжнародному аеропорту О’Хара в Чикаго через вітер і снігопад.

В Айові кандидати в президенти від Республіканської партії скасували заходи за три дні після партійних зборів штату, перших зі змагань між штатами, на яких партії обирають своїх кандидатів перед загальними виборами в листопаді.

Вранці 12 січня хуртовини окутали більшу частину верхнього Середнього Заходу з сильним снігом і сильним вітром до 96 км/год. Такі погодні умови триватимуть і сьогодні.

Згідно з даними PowerOutage.US, у Мічигані знеструмлено понад 133 000 будинків і підприємств. Світло зникло для ще понад 150 000 клієнтів у Вісконсіні, Західній Вірджинії, Огайо та Пенсільванії.

Зак Тейлор, метеоролог із Центру прогнозування погоди NWS у Коледж-Парку, штат Меріленд, застеріг від непотрібних поїздок, зазначивши, що видимість на деяких дорогах Чикаго була менше кілометра.

Тейлор попередив про ризики обмороження та гіпотермії в Айові, де, за прогнозами, температура в більшій частині штату опуститься до -18 градусів.

На початку наступного тижня у Де-Мойні, столиці штату, прогнозують до -28 градусів.

Кандидатка у президенти від Республіканської партії Ніккі Хейлі, колишня посол і губернаторка Південної Кароліни, скасувала всі три передвиборчі заходи, заплановані на п’ятницю, замінивши їх на телефонні заходи.

68-річний Фред Шустер витримав п’ятничну ранкову заметіль, щоб спостерігати за Роном ДеСантісом, губернатором Флориди, за передвиборною кампанією в Анкені, штат Айова.

Посадовці скасували запланований мітинг у Пеллі, штат Айова, для прихильників Дональда Трампа, який балотується на другий термін у Білому домі після поразки на виборах 2020 року.

До середини ранку 13 січня в центрі Чикаго може випасти до 14 снігу.

Державні школи Чикаго залишалися відкритими, тоді як десятки інших районів по всьому регіону метро скасували особисті заняття на цей день.

За даними FlightAware, сніг і вітер спричинили 2230 скасувань рейсів і понад 7600 затримок рейсів у межах Сполучених Штатів, у США та з них, причому аеропорти О’Хара та Мідуей у Чикаго очолили список.

Снігопади та пориви вітру очікуються у Мілуокі, штат Вісконсін.

У західному Нью-Йорку, включаючи Баффало, може випасти понад 30 см снігу.

Ще 13 мільйонів осіб, які живуть біля Атлантичного океану або великих водних шляхів у Вірджинії на північ до Нової Англії, опинилися під загрозою повеней через сильні дощі та сніг за останні кілька днів.

На півдні штату Міссісіпі близько 3 мільйонів осіб опинилися під загрозою торнадо та сильних гроз, оскільки NWS попередила, що вітер швидкістю до 96 км на годину може пошкодити дахи, дерева та лінії електропередач.

За словами Тейлора, система зимових штормів також обрушилася на північний захід Тихого океану та пройшла через центральні Скелясті гори з сильним снігом, де на висотах могло випасти 60 см снігу.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.