Російські загарбники планують звозити сміття з РФ на ТОТ сходу України

Джерело: Центр національного спротиву

Росіяни планують побудувати низку сміттєзвалищ на тимчасово окупованих територіях сходу України, які будуть обслуговувати РФ.

Шість сміттєзвалищ ворог планує побудувати на ТОТ Луганщини, ще три на Донеччині. Звозити сміття туди планують не лише з ТОТ, а з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей.

За даними ЦНС, росіяни вже практикують вивезення сміття з Ростовської області на ТОТ Донеччини, водночас відмовившись від планів будівництва нового полігону поблизу Ростова через протести місцевих мешканців.

Додамо, що раніше глава Луганської ОВА Артем Лисогор повідомляв про те, що на тимчасово окупованій Луганщині росіяни планують звести шість сміттєзвалищ, на які звозитимуть сміття з усієї РФ. Це попри те, що на цій території півтора року не здійснюється утилізація сміття.

“Окупанти не виділяють грошей на відновлення майна чи повноцінну компенсацію. Втім, є кошти на смітники. Як вже повідомлялось, обіцяють за шість років побудувати у так званій “ЛНР” шість всеросійських смітників”, – наголосив Лисогор.

Населені пункти тимчасово окупованої Луганської області і так минулі півтора року потерпають від сміття, оскільки його ніхто не вивозить та не утилізує. Втім, у росіян знайшлося 375 мільйонів рублів лише на “розробку проєктів утилізації сміття”, а не на ліквідацію стихійних звалищ.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…