Президент анонсував «хороші новини щодо ППО»

Джерело: Володимир Зеленський/Facebok

14 січня президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому звернені повідомив, що готує “чергові хороші новини” щодо систем протиповітряної оборони для України.

Зеленський наголосив, що перші два тижні цього року вже додали Україні сили й можливостей. Так, вже є нові пакети підтримки для наших Сил оборони. Окрім цього, наша країна отримала дуже потрібні домовленості про спільне виробництво зброї та снарядів, особливо чутливе питання – дрони.

Дронів буде більше. Готуємо чергові хороші новини щодо ППО. Пам’ятаємо про ракети, про РЕБ – засоби радіоелектронної боротьби – буде більше. І незмінно, місяць за місяцем нарощуємо наше, українське виробництво артилерії, — зазначив глава держави.

Зеленський певний, що Україна має достатній потенціал, аби пройти цей важкий шлях повномасштабної війни.

Ми маємо потенціал, щоб об’єднувати світ. Маємо потенціал перемогти. Головне – вірити у свої сили. І вірити в Україну, — наголосив президент.

Зауважимо, 8 січня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський зазначив, що провів нараду відносно подальшої міжнародної роботи та висловив сподівання на посилення української ППО.  9 січня Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, учасники якого проаналізували останні масовані атаки РФ та ефективність Повітряних сил.

Ввечері 22 жовтня російські війська вдарили по Харкову. За попередньою інформацією, зафіксовані влучання у Холодногірському та Салтівському районах Харкова.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.