За тиждень найбільше атак росіян було відбито на Авдіївському і Маріїнському напрямках

Джерело: речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов у телемарафоні

Протягом минулого тижня на передовій відбулося понад 516 бойових зіткнень. Велику кількість атак Збройним Силам України вдалося відбити на Авдіївському і Маріїнському напрямках.

Російські окупанти використали значну кількість ракетних і авіаційних ударів, зокрема 106 ракетних та 355 авіаційних атак. Також зафіксовано 307 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях українських військ та об’єктах цивільної інфраструктури.

На різних напрямках було відбито різну кількість атак: на Куп’янському – 36, на Лиманському – 43, на Бахмутському – 19. Але найбільше ворожих атак, понад 152, сталося на Авдіївському напрямку. На Маріїнському напрямку зафіксовано 112 атак, а на Шахтарському – 9. На Запорізькому напрямку російські загарбники провели 45 штурмів, які завершилися для них неуспішно.

За словами Ковальова, на Херсонському напрямку противник акцентує свої зусилля на обороні, удосконаленні мінно-вибухових загороджень та оптимізації шляхів логістичного забезпечення.

У відповідь на агресію ворога, українські сили завдали значних втрат. Загалом за тиждень ворожі втрати склали: 4830 особового складу, 44 танки, 108 бойових броньованих машини (ББМ), 81 артилерійську техніку, 4 ракетно-стрілецьких комплекси (РСЗВ), 10 протиповітряних оборонних систем (ППО), 39 безпілотних літальних апаратів (БПЛА), 27 крилатих ракет, 125 автомобілів та 25 одиниць спецтехніки.

Українська авіація здійснила 57 ударів по позиціях ворожих військ, озброєнню та техніці, а також двом зенітно-ракетним комплексам противника.

Крім того, підрозділи ракетних військ уразили 32 райони зосередження ворожого особового складу, 6 пунктів управління, 16 складів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, 12 артилерійських позицій та 8 протиповітряних оборонних систем.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…