Фінляндія планує повну заборону продажу нерухомості росіянам

Джерело: Антті Хяккянен в інтерв’ю Uutissuomalainen

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен має намір домогтися повної заборони на угоди з нерухомістю для громадян Росії. Він зауважив, що правове вирішення питання можуть оприлюднити вже навесні цього року.

Щобільше, обмеження можуть також стосуватися й оренди нерухомості. Хяккянен наголосив на необхідності перевірити вже проведені угоди такого типу.

У цілому Фінляндія планує посилити умови ліцензування операцій з нерухомістю для осіб і компаній за межами Євросоюзу і країн Європейської економічної зони.

Раніше у Міноборони Фінляндії декілька разів блокували продаж нерухомості росіянам. Зокрема у жовтні 2023 року оборонне відомство заблокувало продаж двох об’єктів у Руоколахті та одного — у Кітєе. Дві угоди мали намір здійснити приватні особи, одну — компанія, яка належить РФ. Зауважувалося, що продаж об’єктів міг завадити організації національної оборони та захисту територіальної цілісності країни.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році Фінляндія одразу запровадила обмеження на придбання росіянами нерухомості поблизу стратегічно важливих об’єктів.

Водночас у 2023 році росіяни придбали 116 об’єктів нерухомості у Фінляндії, переважно в районі Іматри.

Зауважимо, минулого тижня Міноборони заборонило три операції з нерухомістю у Східній Фінляндії, зокрема дві з яких стосуються майна, розташованого в Соткамо, а одна – в Іломанці. У Міноборони пояснили, що у цій справі пов’язана російська компанія.

Влада Фінляндії прийняла рішення на загальному засіданні Держради продовжити закриття пунктів пропуску на кордоні з Росією ще на місяць, зазначила міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.