Росіяни вкотре обстріляли ТЕС на Донеччині

Джерело: Міністерство енергетики

Росіяни вкотре здійснили обстріл теплової електростанції (ТЕС) на Донеччині. Також сталася пожежа в обладнанні однієї з прифронтових ТЕС. В обох випадках не було постраждалих.

Нині проводиться огляд обладнання на обстріляній ТЕС. Попри це, ТЕС знаходиться в робочому стані, і електростанція працює за звичайним режимом.

В енергосистемі в цілому відсутність електроенергії не відзначається, проте для забезпечення збільшеного споживання активно використовуються ресурси гідрогенерації.

Міненерго закликало до обережного використання електроенергії в пікові години споживання: з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00.

Також на аварійний ремонт виведено два блоки ТЕС. Після короткострокового ремонту введено в роботу три одиниці генеруючого обладнання.

Прогнозується імпорт електроенергії на сьогодні в обсязі 3458 МВ-год, що на 26% менше, ніж у понеділок. Експорту не відбувалося протягом майже двох тижнів.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.

Очікується, що вже завтра перші північнокорейські війська прибудуть до Курської області на допомогу Росії, повідомив начальник Головного управління розвідки оборони України Кирило Буданов.