У Давосі Ізраїль вперше взяв участь в обговоренні української «Формули миру»

Джерело: Міхаель Бродський/Telegram

16 січня посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський повідомив, що країна вперше взяла участь в обговоренні української “Формули миру”. На зустрічі у Давосі Ізраїль представляв заступник голови Ради національної безпеки.

Ізраїль вперше взяв участь в обговоренні “Формули миру” президента України Володимира Зеленського, що відбулося на початку тижня.

На четвертій зустрічі радників із національної безпеки у швейцарському Давосі Ізраїль представляв заступник голови Ради національної безпеки, – зазначив Бродський.

У зустрічі щодо української формули миру 14 січня у Давосі взяли участь представники 81 країни.

14 січня голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що українська делегація в Давосі працює над п’ятьма пунктами української “формули миру”. Під час форуму союзники зокрема обговорили перспективи виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічної безпеки, запобігання відновленню війни, а також підтвердження закінчення війни.

Зауважимо, 11 жовтня 2022 року Зеленський озвучив лідерам G7 десять пунктів “формули” для подолання російської загрози:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.
  2. Продовольча безпека.
  3. Енергетична безпека.
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
  7. Повернення справедливості.
  8. Протидія екоциду.
  9. Недопущення ескалації.
  10. Фіксація закінчення війни.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.