Оборонці півдня знищили дві російські системи «Ураган» та «Град»

Джерело: ОК Південь

Станом на 16 січня Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах.

Так, за минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

  • 22 окупанти;
  • 3 реактивні системи залпового вогню, з них 2 “Ураган” та 1 “Град”;
  • 7 гармат, зокрема й самохідна артилерійська установка “Мста-С”;
  • 1 міномет;
  • 2 розвідувальні БпЛА “Зала” та “Мерлін”;
  • 2 човни;
  • 13 одиниць автомобільної техніки.

Окрім цього, українські захисники вполювали базову станцію ворожого стільникового зв’язку.

Зауважимо, у зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 1 безрезультатний штурм позицій наших військ.

Водночас українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

  • Наступну зустріч у форматі “Рамштайн” запланували на 23 січня, заявив глава Пентагону Ллойд Остін у розмові з міністром оборони України Рустемом Умєровим.
  • Надвечір 15 січня російські війська вдарила по Нью-Йорку на Донеччині. У результаті атака частково зруйнований триповерховий будинок, троє осіб поранені, ще п’ятеро можуть перебувати під завалами.
  • Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький зауважив, все, що на сьогодні виробляється РФ, відразу відправляється на фронт і застосовується проти України. Тобто у ГУР не підтверджують інформацію стосовно того, що РФ суттєво наростила кількість озброєння та обсяги виготовлення зброї і військової техніки.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.