Внаслідок нічної атаки по Одесі постраждала квартира місцевого журналіста

Джерело: Назар Мельников та ІМІ в Одеській області

У ніч на 17 січня в Одесі внаслідок атаки російськими БпЛА пошкоджено квартиру місцевого журналіста Назара Мельникова. Сам він не постраждав.

Фото: Назар Мельников / Facebook

Під час атаки журналіст не перебував вдома. За його словами, внаслідок вибухової хвилі стелю в залі зруйновано, кондиціонер відірвався зі свого місця, а тинькування разом зі шпалерами відірвалося від стіни.

“Під час удару я не був удома, якби й був, то стеля точно впала б мені на голову і на одного потерпілого було б більше”, – сказав Назар Мельников.

Також він наголосив, що здебільшого від вибухової хвилі найбільше постраждали квартири, які знаходяться навпроти епіцентру удару.

“Мій будинок – це колишні Каховські казарми, побудовані ще у 18-му столітті. Ще й до ударів стан будинку залишав бажати кращого, а після цього удару став ще гіршим. Постраждали здебільшого квартири, розташовані навпроти епіцентру удару. У всіх вибито вікна, а в деяких і злетіли двері з петель”, – розповів Назар Мельников.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Німецький збройовий концерн  Rheinmetall передав Збройним силам України 20 бойових машин піхоти Marder. Їх планували доставити ще наприкінці третього кварталу 2024 року (у вересні).

Президент України Володимир Зеленський вислухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. За підсумком зустрічі він розповів, що солдатів з КНДР застосують в боях найближчими днями.

У ніч проти 25 жовтня Сили оборони знищили російську радіолокаційну станцію зенітно-ракетного комплексу “Бук-М2” та уразили “Бук-М3”. 

Окупанти вранці обстріляли Борову на Харківщині, загинула людина.