Протягом 2023 року «Укрзалізниця» перевезла понад 148 млн тонн вантажів

Зображення: Мінінфраструктури

Джерело: Мінінфраструктури

Протягом минулого року “Укрзалізницею” перевезено 148,4 млн тонн вантажів. Зокрема, з березня по грудень 2023 року “Укрзалізниця” кожного місяця перевозила в середньому на 23% вантажів більше, ніж за той самий період 2022 року.

У відомстві зазначили, що також завдяки спільній роботі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, спецслужб та військових для відкриття українського коридору зокрема вдалося наростити перевезення через морські порти.

Відтак через морські порти перевезено 22,3 мільйона тонн усіх вантажів. У грудні 2023 року компанія вийшла на рекордне вивантаження – 3,8 млн тонн для чорноморських портів з початку повномасштабного вторгнення.

Також залізниця майже на 33% наростила обсяги перевезень у напрямку портів Дунаю, зокрема транзитом через Молдову та Румунію.

Через сухопутні переходи перевезено загалом 34,4 мільйона тонн.

Щомісяця перевезення складали в середньому понад 12 мільйонів тонн вантажів. Рекордним став листопад, коли залізницею перевезено 14,1 мільйона тонн вантажів.

Найпомітніше у 2023 виросли показники внутрішніх перевезень. У порівнянні з 2022 роком вони збільшилися на 11,4% – до 84,8 млн тонн.

Загалом, порівняно з періодом березень-грудень 2022 року за аналогічний період 2023 року, “Укрзалізниця” збільшила загальні обсяги перевезень зі 102 до 126 мільйонів тонн. Найбільше при цьому перевезено зернових вантажів.

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.