Через атаки хуситів у Червоному морі Suzuki на тиждень зупинила роботу заводу в Угорщині

Джерело: NHK

Японський автовиробник Suzuki зупинив цього тижня роботу свого заводу в Угорщині через атаки хуситів на кораблі, що проходять Червоним морем.

Зокрема завод буде закритий з 15 до 21 січня.

За словами представників компанії, доставка запчастин з Японії та інших країн відстає від графіка. Деталі, необхідні для складання продукції, ймовірно, почнуть надходити вже наступного понеділка.

Як розповіли у виданні, атаки хуситів у Червоному морі впливають на світову автомобільну промисловість.

Так, раніше в Tesla оголосили про зупинку на два тижні більшої частини виробництва автомобілів на заводі поблизу столиці Німеччини Берліна через кризу в Червоному морі.

Натомість японські автовиробники Toyota і Nissan, які також мають заводи в Європі, заявили, що використовують безпечніші маршрути для отримання компонентів.

Нагадаємо, 3 грудня американський військовий корабель і кілька комерційних суден зазнали нападу в Червоному морі, повідомив Пентагон. Згодом єменські бойовики Хуті заявили про напади на два кораблі, які вони назвали пов’язаними з Ізраїлем, одначе, не визнали, що ціллю був корабель ВМС США.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.