Папа Франциск заявив, що «сексуальне задоволення – це дар Божий», але варто уникати порно

Джерело: The Guardian

Під час катехизи, присвяченої “пороку хтивості”, Папа Римський Франциск зазначив, що “сексуальне задоволення – це дар Божий”, але порадив уникати порнографії.

За його словами, сексуальне задоволення – це те, чим слід дорожити, але воно “підривається порнографією”, а “задоволення без стосунків може породжувати різні форми залежності”.

“Ми повинні захищати любов. Перемога в битві з хіттю може бути справою всього життя”, – сказав Папа.

Схоже, що Франциск у такий спосіб відповідав консервативним критикам, які розкритикували книгу з відверто сексуальним змістом. Книгв, написана десятиліття тому главою Дикастерії Доктрини Віри Віктором Мануелем Фернандесом, включала розділ, який описував різницю між чоловічим і жіночим оргазмом.

У відповідь на нещодавній скандал Фернандес, чиє призначення на одну з найвпливовіших посад у Ватикані було розкритиковане консервативними кардиналами, сказав: 

“Я б точно не писав [це] зараз”.

Зазначимо, що у 2022 році під час розмови з семінаристами про небезпеку соціальних медіа Папа Римський застерігав від “диявола” цифрової порнографії, водночас визнаючи, що священники та черниці також дивляться онлайн-порно. 

“Це порок, який притаманний багатьом людям. Так багато мирян, так багато мирянок, а також священників і монахинь. Диявол входить звідти”, – сказав тоді Папа.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.