США завдали ще трьох ударів по об’єктах хуситів – Білий дім

Джерело: Reuters

В Білому домі повідомили, що у п’ятницю, 19 січня, Сполучені Штати завдали трьох “успішних ударів із самооборони” по цілях хуситів у Ємені.

Прессекретар Білого дому Джон Кірбі заявив, що це був четвертий превентивний удар за останній тиждень, здійснений американськими військовими по ракетним установкам хуситів, які були готові завдати удару.

“Я хочу ще раз підкреслити, що ці дії були зроблені в цілях самозахисту, але це також допомагає зробити міжнародні води безпечнішими як для військово-морських суден, так і для… торгового судноплавства”, — сказав Кірбі.

За даними американських військових, підтримувані Іраном збройні формування хуситів запустили дві протикорабельні балістичні ракети по танкеру, що належить США, і вони влучили у воду поблизу судна, але не завдали поранень чи шкоди.

Додамо, що атаки по об’єктах хуситів США, Велика Британія та їх союзники почали завдавати уночі 12 січня. Ці атаки – відповідь на дії хуситів, які протягом останнього часу атакували міжнародні морські судна у Червоному морі. Тоді було атаковано понад 60 цілей хуситів.

Президент США Джо Байден назвав нічні атаки успішними. Він наголосив, що США та союзники раніше попередили хуситів, що завдаватимуть ударів, якщо угруповання не припинить атаки на кораблі.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.