Трамп став переможцем праймеріз Республіканської партії у штаті Нью-Гемпшир

Джерело: Associated Press

Дональд Трамп став переможцем праймеріз від Республіканської партії у штаті Нью-Гемпшир. Від демократів перемогу у цьому штаті здобув чинний президент США Джо Байден.

Головною суперницею Трампа була республіканка Ніккі Гейлі, яка посіла друге місце.

“Нью-Гемпшир – перший в країні. Він не останній в країні. Попереду ще десятки штатів, і наступним буде мій улюблений штат Південна Кароліна”, – сказала вона, додавши, що “ці перегони далекі від завершення”.

Байден не проводив кампанії в Нью-Гемпшир. Імені Джо Байдена немає в бюлетені через конфлікт між владою штату і Демократичною партією. Проте його вручну вписали в бюлетень близько 70% виборців із 37 тисяч.

Зауважимо, колишній президент США Дональд Трамп здобув перемогу на перших у 2024 році праймеріз від Республіканської партії в штаті Айова, набравши 51% голосів. Губернатор Флориди Рон ДеСантіс посів друге місце – 21,3%, а колишня постійна представниця США при ООН Ніккі Гейлі третє – 19,1%.

Згодом Рон ДеСантіс, який колись здавався найстрашнішим суперником Дональда Трампа, зняв свою кандидатуру на майбутніх президентських виборах у США.

  • Згідно з опублікованим у середу, 10 січня, опитуванням Reuters/Ipsos, 35% американців проголосували б за чинного президента США Джо Байдена, такий самий відсоток тих, хто має намір проголосувати за його суперника-республіканця Дональда Трампа.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.