До 40 кг наркотиків щомісяця: знешкоджено організацію, що торгувала наркотиками в ЄС

Джерело: СБУ

Служба безпеки спільно з Національною поліцією ліквідувала ще один міжнародний канал продажу важких наркотиків та психотропів до країн Євросоюзу.

У результаті спецоперації на території Тернопільської, Київської, Вінницької, Хмельницької та Черкаської областей нейтралізовано злочинну організацію наркоторговців.

Під час оперативних заходів затримано 6 учасників угруповання, які виготовляли та збували промислові обсяги амфетаміну, α-PVP, мефедрону LSD.

За наявними даними, щомісяця зловмисники виробляли до 40 кг заборонених речовин на загальну суму понад 20 млн грн.

Для виробництва “товару” вони облаштували дві нарколабораторії. Наркоцехи знаходились у підвалах домоволодінь та гаражах фігурантів.

Готову продукцію збували у різних регіонах України через систему так званих “закладок”, які встановлювали наркодилери.

Також зловмисники спробували продавати синтетичні наркотики та психотропи до Євросоюзу.

Щоб переслати заборонені речовини за кордон, використали поштові сервіси, а замовлення ховали у коробках з побутовою технікою.

Для пошуку клієнтів учасники угруповання створили мережу спеціалізованих телеграм-каналів, де пропонували весь асортимент власної продукції.

У ході 34 обшуків у нарколабораторіях, а також у помешканнях та автомобілях фігурантів, виявили:

  • майже 8 кг α-PVР, амфетаміну;
  • понад 500 літрів прекурсорів для виготовлення психотропів;
  • понад 600 “закладок”, підготовлених до збуту;
  • обладнання для виробництва та фасування “товару”;
  • чорнові записи і телефони з даними про міжнародний наркотрафік;
  • майже 0,5 млн гривень, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1, 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів);
  • ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до наркоугруповання.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.