Українці поповнили бюджет РФ на $5 млн, споживаючи російський контент

Джерело: “Економічна правда”

Українці заплатили в бюджет Росії 5 мільйонів доларів – суму, еквівалентну 10 000 дронів, які вони могли закупити для наших захисників.

Як розповіли у виданні, фінансують війну ті користувачі з України, які продовжують споживати російський контент, адже самі росіяни не отримують монетизації за перегляди на території РФ.

“Російські автори контенту заробляють на українських переглядах чи прослуховуваннях і сплачують із цих доходів податки до російського бюджету”, – йдеться в матеріалі.

Згідно з даними Google, у 2020 році українці в середньому дивилися відео на YouTube понад 55 хвилин щодня. Утім, з початку повномасштабного вторгнення люди в Україні почали більше часу проводити в мережі, тому фіксується зростання цифр.

“Тож в середньому на місяць ми дивимося 120 роликів, а за рік – 1500. Зараз приблизно 38 млн населення України. Виходить приблизно українці дають 6,6 мільярда переглядів за рік російським авторам”, – підрахували журналісти.

Видання пояснює, що за 1000 переглядів власник каналу отримує приблизно 1 долар, маючи українську аудиторію. Тож, за рік усіх українських переглядів всі російські блогери можуть отримати 6,6 мільйона доларів.

Стосовно музичного контенту, за словами журналістів, підрахувати складніше. За даними однієї компанії, приблизно 4,4 долара отримує виконавець за 1000 переглядів. Частина з цих коштів може йти лейблу. Якщо підрахувати, це може принести російському автору за рік 74 мільйони доларів.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.

28 вересня Литва оголосила про надання нової партії військової допомоги Україні. Загальна сума допомоги Литви з початку вторгнення зросла до понад 683 мільйонів євро.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.