В енергосистемі України дефіциту електроенергії не зафіксовано – Міненерго

Джерело: Міненерго

Станом на 26 січня в енергосистемі України дефіциту електроенергії не спостерігається, в резерві – блок ТЕС.

Відтак, внутрішньої генерації достатньо для покриття потреб споживачів.

В аварійний ремонт виведено два корпуси ТЕС. Водночас у резерві є блок теплової генерації, який буде під’єднано до роботи в разі потреби.

Попри відсутність дефіциту, у Міненерго нагадали, що важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00). Саме тому Міненерго закликає споживати електроенергію відповідально.

Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються.

Внаслідок ворожих артобстрілів вимикались повітряні лінії 110 кВ на Харківщині. Відтак, відключились лінії і підстанції “Харківобленерго” та “Укрзалізниці”, знеструмлені побутові споживачі та місцева промисловість.

Також внаслідок бойових дій є пошкодження з загорянням енергетичного обладнання в одному з районів, через що залишились без світла побутові споживачі в трьох населених пунктах.

У Сумській області через обстріли вимикались лінії та підстанції напругою 110 кВ, обстріляна дільниця АТ “Сумиобленерго” – постраждалих немає. Також знеструмлювались побутові споживачі та місцева промисловість, усіх заживлено.

Через падіння дерева знеструмлювалась лінія ПЛ 330 кВ НЕК “Укренерго” на Львівщині, відключених споживачів не було. Лінію включено в роботу.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 4772 МВт*год. Експорту не передбачається.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.