У Києві презентували книгу спогадів і роздумів жінок про життя у столиці в умовах війни

Джерело: КМДА

У Київській міській державній адміністрації презентували збірку спогадів і роздумів жінок про життя у столиці в умовах війни – “Київ. Жінки. Війна”.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, книга спогадів “Київ. Жінки. Війна” важлива та актуальна не лише для столиці, оскільки “вона є зліпком часу, свідченням очевидців про те, що і як столиця України переживає під час війни”.

У книзі розповідається і про київське метро, і про підвали, про плетіння сіток і народження дітей під постійними ворожими обстрілами.

До книги “Київ. Жінки. Війна” увійшли оповідання авторок, серед яких є як відомі письменниці, так і ті, для кого це перша проба пера. Серед авторок: Юлія Єрмоленко, Марія Бурмака, Ірина Солошенко, Олександра Єфименко, Ірен Роздобудько, Тетяна Лисун, Алла Геращенко, Наталія Бондар, Світлана Махно, Леся Литвинова, Марина Раєцька, Катя Ейхман, Анжеліка Рудницька, Оксана Наумова, Олена Муштенко, Міла Іванцова, Анна Виноградова, Ольга Карі, Олена Богатиренко, Галина Кучменко.

Експерти Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій відібрали рукопис та допомогли у виданні книги за кошти міського бюджету. Надруковані книги надійдуть до столичних бібліотек.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…