США розмістять ядерну зброю у Великій Британії, щоб протистояти загрозі з боку РФ

Джерело: The Telegraph

Документи Пентагону свідчать про те, що Сполучені Штати вперше за 15 років планують розмістити ядерну зброю у Великій Британії через зростання загрози з боку Росії.

Контракти на закупівлю для нового об’єкта RAF Lakenheath в Саффолку підтверджують, що США мають намір розмістити на авіабазі ядерні боєголовки, які втричі перевищують потужність бомби Хіросіми.

США вивели ядерні ракети з Великої Британії у 2008 році, вважаючи, що загроза холодної війни з боку Росії зменшилася.

Наразі США мають боєголовки, розміщені в Бельгії, Німеччині, Італії, Нідерландах і Туреччині згідно з угодою НАТО про розподіл ядерної зброї.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.