Родина левів «КиївЗоо» відсвяткувала 15-річчя – фоторепортаж

Джерело: Букви

Родина левів Київського зоологічного парку “КиївЗоо”, яка прибула до столичного зоопарку у вересні 2009 року, відсвяткувала своє 15-річчя.

Відтак, четверо маленьких левенят – Геркулес, Христина, Вілія і Даша – приїхали до “КиївЗоо” 30 вересня 2009 року.

Зазначимо, що лев є одним із символів столичного зоопарку, тож не випадково відвідувачів на вході зустрічає історична скульптурна композиція “Леви” славетного київського скульптора Юрія Рубана.

“Три тисячі років тому леви жили в нашій кліматичній зоні – на території України, у Північному Причорномор’ї. Протягом кількох поколінь, адаптувавшись до європейських зим, леви наростили підшерсток і тепер із задоволенням бавляться в пухнастому снігу, легко витримуючи морози до -10 С. Тож великі котики завжди охоче виходять на недовгі зимові вуличні прогулянки і почуваються при цьому цілком комфортно”, – зазначають у “КиївЗоо”.

Раціон левів “КиївЗоо” складається з яловичини, кролятини та індичатини. За день один лев може з’їсти до 7 кг м’яса. А в якості вітамінів ці великі коти полюбляють посмакувати молодими пагонами злакових культур.

Для комфортного проживання в зоопарку левам створено умови, наближені до природних: тінисті дерева, густі чагарники, відкриті піщані та трав’яні галявини. Для лев’ячих розваг – кам’яні насипи, повалені стовбури дерев, різнорівневі платформи та кігтеточки.

“Оскільки леви, як усі котики, до 20 годин на добу проводять уві сні – то для відпочинку у прохолодний сезон на фазенді розкладені зручні дерев’яні настили та сіновали. А в літню спеку леви відпочивають на шовковистій травичці, насолоджуючись штучним водяним туманом та журчанням питного фонтанчика”, – розповідають фахівці “КиївЗоо”.

З нагоди ювілею родині левів влаштували особливе іменинне збагачення середовища. Показові годування також відбуватимуться 27-28 січня, о 12:00.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.