В Таїланді поліція заарештувала власницю лева, якого возили на машині вулицями міста

Джерело: BBC News

Поліція Таїланду заарештувала жінку Саванджит Косуннерн, домашнього лева якої возили вулицями Паттайї (Таїланд) на задньому сидінні білого Bentley з відкритим верхом.

Фото: BBC News

Лева возив чоловік із Шрі-Ланки, який покинув країну та, як вважають, є другом жінки.

Тримати вдома лева у Таїланді не є незаконним, проте його потрібно офіційно зареєструвати.

Саванджит стверджувала, що купила тварину в тайця з провінції Накхонпатхом, який доставив його до Паттайї. Однак вона купила його без жодних офіційних документів, що зробило як передачу, так і право власності на тварину незаконними.

Тому її звинувачують у володінні дикими тваринами без дозволу, що передбачає покарання у вигляді року позбавлення волі та штрафу до 100 000 бат (2800 доларів США).

Повідомляється, що поліція також намагалася висунути звинувачення чоловікові зі Шрі-Ланки, який возив лева на своїй орендованій віллі біля басейну, але не змогла цього зробити, оскільки його більше немає в Таїланді. Йому повинні були висунути звинувачення у вивезенні контрольованих диких тварин у громадські місця, що тягне за собою тюремне ув’язнення на термін до шести місяців і штраф у розмірі 50 000 бат.

Чоловіка, який продав лева Саванджит, також звинуватить у переміщенні тварини без дозволу.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.