«Україна виграла б війну швидше, якби била по Росії західною зброєю», – Неїжпапа

Джерело: Sky News

Командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа заявив, що Україна виграла б війну набагато швидше, якби мала дозвіл вести вогонь із британської та іншої західної зброї по цілях у глибині Росії.

“Чим швидше ЗСУ отримають необхідний бойовий потенціал і певні можливості для знищення інфраструктурних об’єктів ворога, тим швидше ми здобудемо перемогу”, – наголосив він.

За словами Неїжпапи, Збройним силам необхідні ці можливості, щоб Росія назавжди відмовилася “навіть від думки дивитися в бік України, зокрема на морі”.

“Якби Україна мала ті чи інші види далекобійної зброї, які можна використовувати глибше на території противника, звісно, ​​противник поводився б по-іншому, зокрема і на полі бою”, – пояснив віцеадмірал.

Також Неїжпапа зауважив, що ворог, знаючи бойові можливості ЗСУ, відповідно реагує на дії українських захисників.

“Путін поводиться, як дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть удар за ударом, то він не почне бійку. Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і змусити його по-справжньому відчути біль, звичайно, він все це припинить”, − резюмував він.

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.