Військовий РФ, якого підозрюють у розстрілах цивільних у Бучі, «всиновив» дитину з України

Джерело: росЗМІ

Сім’я російського військового Віктора Філонова у Пскові РФ незаконно “усиновила” 7-річного українського хлопчика. Росіяни депортували дитину з тимчасово окупованої території України. Само ж Філонова внесли до бази “Миротворця” за підозрою у скоєнні воєнних злочинів, зокрема у Бучі.

Російські пропагандисти заявили, що батьки Олега нібито загинули на Донеччині, а його з іншими дітьми вивезли “з-під обстрілів 2022 року”. До так званого “усиновлення” дитина перебувала у Великолуцькому дитячому будинку у Псковській області РФ. Зазначається, що сім’я окупанта незаконно “всиновила” дитину “під Новий рік”.

За словами дружини російського військового Марії Філонової, нині Олега відправили у “корекційну школу, аби підтягнути знання”.

Філонова підтвердила, що її чоловік “неодноразово їздив на передову”.

Мій чоловік — учасник СВО, він чудово знає, що таке обстріли, сам рятував цих жінок та дітей, та евакуював. Тому ми дуже раді, що наш малюк звідти, і він більше ніколи цього не побачить і не почує, — заявила Філонова.

Російські пропагандисти акцентували, що Віктор Філонов — військовослужбовець “зі стажем” і планує виховувати Олега “патріотом РФ”, аби він “зробив “багато всього корисного”.

Зауважимо, в Україні Філонова підозрюють у вбивствах цивільних у місті Буча у лютому-березні 2022 року. Росіянина внесли до бази “Миротворця”. Також на сайті мовиться, що Філонов незаконно усиновив українську дитину, примусово депортовану росіянами з тимчасово окупованої території України.

Джерело: myrotvorets.center

17 березня досудова палата МКС у Гаазі видала ордер на арешт російського лідера Володимира Путіна у зв’язку з депортацією українських дітей до Росії під час повномасштабної війни проти України. Ще один ордер на арешт видано стосовно уповноваженої з прав дитини при президентові Росії Марії Львової-Бєлової за тим самим звинуваченням.

Нещодавно глава Української держави поінформував, що лише документально Україна може підтвердити депортацію 20 тисяч українських дітей, водночас додав, що цифри можуть бути більшими.

Станом на 24 листопада 2023 року до Росії депортовано або примусово переміщено на ТОТ України понад 19,5 тисячі українських дітей.  Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що росіяни продовжують депортувати “все нові й нові групи” дітей з України.

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Ван Ї обговорив підтримку Китаєм оборонної промисловості Росії, зазначивши, що китайські розмови про мир в Україні не відповідають реальним діям. 

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.