Велика Британія забезпечила спорядженням понад 34 000 військових ЗСУ

Джерело: пресслужба Генерального штабу ЗСУ

З червня 2022 року Велика Британія передала українським оборонцям понад 2,2 мільйона одиниць спорядження, забезпечивши військовослужбовців, котрі прибували на навчання до країни-союзниці.

Відтак, з початку повномасштабного вторгнення РФ, понад 34 000 українських армійців отримали від Лондона комплекти, що містять 65 – 70 предметів, включно з черевиками, шоломом та бронежилетом.

Українські новобранці, який прибувають до Великої Британії для навчання в межах операції Interflex, учасники курсів лідерства та інструкторських курсів одразу після прибуття в аеропорт прямують у логістичний центр, і там отримують всі необхідні для служби речі на суму близько трьох тисяч доларів.

Це форма, взуття, засоби захисту, аптечка, мультитул, сумка та рюкзак і багато корисних “дрібничок”, які знадобляться як під час тренувань, так і на передовій після повернення в Україну, – зазначили у повідомленні.

Кожному військовому видають:

  • Засоби індивідуального захисту, включно із шоломом, бронежилетом, засобами захисту очей, навушниками, засобами захисту тазу;
  • Польову форму та черевики;
  • Одяг для холодної та мокрої погоди;
  • Додаткове обладнання, необхідне для польових умов, включно з пончо, спальним мішком та шанцевий інструмент.

Окрім цього, вже після завершення навчання та перед поверненням українці отримують додаткові речі високої вартості, включно з укомплектованою аптечкою та норвезькі зимові білі комбінезони.

У важкий період російської окупації, коли Україна постала перед необхідністю збільшувати армію, нарощувати боєздатність і не мала достатньої кількості безпечних місць для підготовки військових, Велика Британія та країни-партнери протягнули Україні руку допомоги, – наголосили у повідомленні.

Зауважується, що Велика Британія та країни-партнери надали Україні інструкторів, базу для підготовки військових, повністю забезпечили логістику. І додали, що це десятки перельотів, безперешкодне потрапляння сотень військових на полігони, відмінне харчування і необхідні вигоди для комфортного навчання.

Варто зазначити, що 15 січня міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс акцентував на прагненні уряду його країни допомогти Україні. Шеппс підтвердив, що Велика Британія вже підготувала 60 000 українських військових з початку війни та закликав союзників “діяти глобально” на підтримку країни.

12 січня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали у Києві безпекову угоду між двома країнами. Зеленський заявив, що вона діятиме до вступу України в НАТО й назвав це “безпрецедентною угодою про безпеку”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.