Шмигаль обговорив з послами G7 продовження фінансової допомоги Україні

Джерело: Денис Шмигаль/Facebook

31 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що провів “продуктивну” зустріч з послами країн G7.

Зокрема сторони обговорили продовження безперебійної фінансової підтримки України. Глава уряду акцентував, що це “життєво необхідно” для збереження макроекономічної ситуації.

Зі свого боку наш Уряд впроваджує реформи, необхідні для посилення економічної стійкості, — запевнив Шмигаль.

Він також подякував Японії за успішне головування в G7, сповнене важливих і своєчасних рішень на підтримку нашої держави. Окрім цього, привітав із початком головування Італію. І висловив сподівання на продовження плідного та конструктивного діалогу з країнами Групи G7.

Раніше Денис Шмигаль повідомив, що попередньо всі 27 країн-членів Європейського Союзу погодилися підтримати чотирирічну програму для України на 50 млрд євро Ukraine Facility.

Виданню Reuters джерело, знайоме з планами Італії, повідомило, що країна використає своє головування у G7, щоб посилити підтримку України.

Вперше викладаючи пріоритети Італії, джерело повідомило, що основними питаннями порядку денного лідерів також будуть війна на Близькому Сході, продовольча безпека, зміна клімату, розвиток Африки, взаємодія з Китаєм і штучний інтелект.

Джерело повідомило, що лідери G7 сповнені рішучості показати, що вони залишаються повністю відданими Україні і не можуть ризикнути проявити ознаки слабкості через два роки після того, як Росія вторглася в Україну.

Зазначають, що Італія планує організувати 20 зустрічей на рівні міністрів під час свого головування у G7, розпочавши триденну зустріч з 13-15 березня, присвячену промисловості, технологіям і цифровізації, яка приверне увагу до швидкоплинної революції ШІ.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…