На фронті поліг чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Олександр Білоконь

Джерело: Вадим Кісіль/Facebook

Боронячи Україну від повномасштабного нападу росіян, загинув чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен Книги рекордів України, військовослужбовець Олександр Білоконь, повідомив почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль.

Олександр був одним з найсильніших людей України. Ще у 2017 році в центрі Одеси він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причіпом, заповненого людьми. У 2020 році Олександр Білоконь здобув Майстра спорту по богатирським іграм, — зазначив Кісіль.

Народився Білоконь у Білій Церкві на Київщині. У 2017 році в Одесі встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. Тоді 26-річний Олександр працював у цирку “Кобзов” та мав статус особи з інвалідністю третьої групи.

У 2020 році Олександр Білоконь став майстром спорту по богатирських іграх. У цьому ж році на змаганнях за титул “Найсильнішої людини України-2020”, у 95-й ваговій категорії спортсмен посів перше місце в фіналі.

У 2021 році в Білій Церкві Олександр встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

Раніше міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт зауважив, що нині в українській армії перебуває понад 3000 спортсменів та тренерів, котрі захищають країну від ворога.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.