Втрати росіян: ще 740 окупантів ліквідовано за добу

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України

Триває 1456-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягнули понад 1,2 млн осіб.

За оцінками Генштабу, станом на 18 лютого 2026 року, орієнтовні втрати російських окупаційних військ в Україні становлять:

  • особового складу – близько 1 256 080 (+740 за добу)
  • танків – 11 681 (+3 за добу)
  • бойових броньованих машин – 24 051 (+6 за добу)
  • артилерійських систем – 37 363 (+40 за добу)
  • РСЗВ – 1 648
  • засоби ППО – 1 302 (+1 за добу)
  • літаків – 435
  • гелікоптерів – 347
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 137 924 (+1 851 за добу)
  • крилаті ракети – 4 314 (+26 за добу)
  • кораблі/катери – 29
  • підводні човни – 2
  • автомобільна техніка та автоцистерни – 78 919 (+194 за добу)
  • спеціальна техніка – 4 072 (+1 за добу)

Минулої доби ворог завдав щонайменше одного ракетного удару, застосував 28 ракет, здійснив 50 авіаційних ударів, скинув 109 керованих авіабомб. Крім того, застосував 5847 дронів-камікадзе та здійснив 2538 обстрілів населених пунктів та позицій наших військ.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив відновлення роботи системи супутникового зв’язку Starlink/Starshield, а також домовленість щодо тимчасово окупованих Олешок на Херсонщині.

В суботу, 24 жовтня, російський безпілотник прицільно атакував ферму на Сумщині. Постраждали як люди, так і тварини.

Президент України Володимир Зеленський впровадив санкції проти осіб і компаній, які допомагають РФ виробляти балістику, а також постачають обладнання та компоненти для зброї.

Віцепрезидентка Європейського парламенту Піна Пічерно погодилася припинити голодування, яке вона оголосила 20 жовтня, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до гуманітарної ситуації в окупованих Олешках на Херсонщині.

Науковці описали новий вид метеликів Colobura cryptica, який тривалий час не відрізняли від двох інших близькоспоріднених видів. Комахи майже не відрізняються зовні та мешкають на спільних територіях Центральної й Південної Америки.