Авдіївка залишається основним напрямком для військ РФ – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники вважають, що Авдіївка залишається основним напрямком для російських окупаційних військ.

За даними фахівців, війська РФ продовжують атаки на південно-східній межі міста. Водночас проходять і вуличні бої.

Розвідники додали, що за останні два тижні окупанти, ймовірно, перекинули на Авдіївський напрямок додаткові сили, посиливши тиск на позиції ЗСУ навколо міста.

“Україна продовжує проводити контратаки, щоб забезпечити зберігання використання основного маршрут постачання”, – наголосили у розвідці.

За останні 4 тижні війська РФ випустили понад 600 керованих боєприпасів з тактичної авіації по позиціях ЗСУ в Авдіївці. Зокрема 5 лютого війська РФ збільшили кількість ударів КАБами з 30 до 50 у день, що на 66% більше, ніж за останні два тижні.

Однак запуск КАБів здійснюється на відстані, оскільки окупанти остерігаються української ППО. Через це точність ударів КАБами знижена.

“Росія майже напевне продовжить наступальні дії у цьому районі протягом наступних кількох тижнів, активно застосовуючи тактичну авіацію для підтримки своїх зусиль”, – вважають у розвідці Великої Британії.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.