Російський олігарх Фрідман виграв суд у своєї хатньої робітниці

Джерело: The Telegraph

Російський олігарх Михайло Фрідман, який потрапив під санкції США та ЄС, виграв суд у своєї хатньої робітниці щодо невиплати їй декретних коштів.

Домінка Козлик працювала хатньою робітницею у лондонському домі Фрідмана. У той час, коли олігарх потрапив під санкції, жінка була у декретній відпустці.

Після запровадження санкцій рахунки Фрідмана були заморожені, через що він не міг виплачувати хатній робітниці кошти у зв’язку з вагітністю та пологами. У березні 2022 року Домінку Козлик звільнили з обійманої посади.

У відповідь Домініка Козлик подала на Фрідмана до суду, звинувачуючи його у несправедливому звільненні через вагітність, дискримінацію за ознакою статі та порушенні умов контракту.

Натомість суд постановив, що Домінка Козлик просто стала “жертвою” санкційного процесу.

Козлик почала працювати у домі Фрідмана у березні 2021 року.

У листопаді 2021 року вона пішла у декретну відпустку та планувала повернутись до роботи через рік. За домовленістю, на час декретної відпустки вона повинна була отримувати 1500 фунтів стерлінгів на місяць.

Варто зауважити, що Фрідман подав до суду на британське управління санкцій OFSI після того, як воно відмовило йому в дозволі на щомісячні платежі в розмірі 30 000 фунтів стерлінгів, щоб запобігти занепаду будинку Athlone House, який він купив за 65 мільйонів фунтів. Однак Високий суд відхилив прохання олігарха.

Своєю чергою, Козлик у суді стверджувала, що Фрідман повинен був оскаржувати рішення Високого суду.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.