Боронячи Україну, під Авдіївкою загинув доброволець із Чехії

Джерело: Radio Prague International

Захищаючи Україну від повномасштабного російського вторгнення, на фронті загинув доброволець із Чехії.

Повідомляється, що доброволець загинув у боях за Авдіївку Донецької області.

Про загибель воїна спочатку повідомили у соціальній мережі X, згодом інформацію підтвердили у Міністерстві оборони Чехії.

Позиція, на якій перебував військовий, потрапили під мінометний вогонь, після цього бійця ніхто не бачив. Зараз це місце тимчасово окуповано російськими військами.

Також зазначається, що з початку повномасштабного нападу росіян у лютому 2022 року в боях за Україну загинули четверо громадян Чехії.

Раніше у CNN зазначили, що Україна поповнює свої лави добровольцями, утім дехто з них змушений покинути поле бою через “неочікувано жорстокий” перебіг війни.

Як розповіли у виданні, попри те, що до Інтернаціонального легіону вступають все більше добровольців, Україна все ж зіштовхується з нестачею військових. Зокрема українські посадовці публічно визнають, що ухилення від військової служби та дотримання правил мобілізації залишається проблемою.

Також стало відомо, що до лав Інтернаціонального легіону ЗСУ приєдналися кілька сотень ветеранів армії Колумбії – другої найбільшої армії в Південній Америці.

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.