Смерть Навального нагадує, що «ми повинні забезпечити фінансування Україні», – Байден

Джерело: Sky News

Президент США Джо Байден прокоментував смерть російського опозиціонера Олексія Навального й зазначив, що це нагадує про те, що необхідно схвалити фінансову допомогу Україні, що вона “могла продовжувати захищатися”.

“Я водночас не здивований і обурений цією новиною”, — сказав Байден про смерть Навального.

Він додав, що той “мудро” протистояв корупції та насильству в адміністрації Путіна.

“Путін відповідальний за смерть Навального і це ще один доказ жорстокості Путіна”, – сказав Байден.

Президент США додав, що у нього немає причин не вірити повідомленням про смерть російського опозиціонера.

“Ця трагедія нагадує нам про ставки цього моменту. Ми повинні забезпечити фінансування, щоб Україна могла продовжувати захищатися. Історія спостерігає за Палатою представників”, – наголосив Байден.

Нагадаємо, що Палата представників США відправилась на канікули до 28 лютого, так і не розглянувши проєкт закон про виділення 95 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

ДОВІДКА: Російського опозиційного політика Олексія Навального увʼязнено від початку 2021 року. У серпні 2023 року Московський міський суд засудив політика до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про екстремізм. За даними УФСИН, Олексій Навальний помер у колонії.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.