Соратники померлого Навального не можуть знайти його тіло

Джерело: речниця Олексія Навального Кіра Ярмиш та адвокат Олексія Навального Іван Жданов

Соратники російського опозиціонера Олексія Навального, який помер у колонії 16 лютого, не можуть знайти його тіло.

Як повідомила Ярмиш, матір та адвокат Навального прибули до моргу у Салехарді, однак він виявився зачиненим.

За словами речниці Навального, морг закритий, хоча у колонії запевняли, що він працюватиме і що тіло опозиціонера саме там.

“Адвокат зателефонував за вказаним на дверях телефону. Йому сказали, що він вже сьомий, хто сьогодні телефонує. Тіла Олексія у них немає”, – зазначила Ярмиш.

Вона додала, що іншому адвокату Навального, який прибув до слідчого комітету Салехарда, повідомили, що причина смерті опозиціонера не встановлена і було взято повторну гістологічну експертизу, результати якої будуть наступного тижня.

“Очевидно, що вони брешуть і роблять все, щоб не видати тіло”, – вважає Ярмиш.

Іван Жданов, соєю чергою, звинуватив колонії у брехні.

“Сказали, тіло у морзі Салехарда. Там кажуть, що тіла немає”, – написав він.

ДОВІДКА: російський опозиціонер Олексій Навальний помер у колонії 16 лютого 2024 року. Як повідомили у самій колонії, Навальному різко стало погано під час прогулянки. Медики установи та лікарі “швидкої” провели реанімаційні заходи, однак політик помер.

Через кілька годин дружина опозиціонера Юлія Навальна заявила, що за смерть її чоловіка відповідатиме президент РФ Володимир Путін та “всі навколо нього”.

Президент США Джо Байден прокоментував смерть російського опозиціонера Олексія Навального й зазначив, що це нагадує про те, що необхідно схвалити фінансову допомогу Україні, що вона “могла продовжувати захищатися”.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель в п’ятницю, 16 лютого, заявили, що ЄС зробить усе можливе, щоб притягнути Росію до відповідальності за смерть опозиціонера Олексія Навального.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.