Кремль відмовився від проведення міжнародного розслідування смерті Навального

Джерело: The Moscow Times

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль – проти проведення незалежного міжнародного розслідування смерті опозиційного політика Олексія Навального.

Напередодні Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель заявив, що Кремль має дозволити провести незалежне та прозоре міжнародне розслідування обставин раптової смерті Навального.

“Ми не сприймаємо такі вимоги взагалі, тим більше від Борреля”, – прокоментував Пєсков.

Раніше речник Кремля заявляв, що Москва вважає заяви західних політиків “неприпустимими”, оскільки поки що немає остаточної експертизи загибелі Навального.

Своєю чергою, Боррель наголошував, що країни ЄС запропонують запровадити обмеження проти “відповідальних за смерть Навального”.

Він додав, що у смерті політика винна російська влада, і закликав послати “сильний сигнал підтримки” російській опозиції.

ДОВІДКА. Російський опозиціонер Олексій Навальний помер у колонії 16 лютого 2024 року. Як повідомили у самій колонії, Навальному різко стало погано під час прогулянки. Медики установи та лікарі “швидкої” провели реанімаційні заходи, однак політик помер.

Через кілька годин дружина опозиціонера Юлія Навальна заявила, що за смерть її чоловіка відповідатиме президент РФ Володимир Путін та “всі навколо нього”.

Згодом з’явилася інформація, що соратники російського опозиціонера Олексія Навального, який помер у колонії 16 лютого, не можуть знайти його тіло.

Також видання Bild писало, що Росія, Німеччина та США обговорювали можливість обміну опозиціонера Олексія Навального на агента Кремля Вадима Красикова, ув’язненого в ФРН.

Як повідомляли Букви, 20 лютого брата російського опозиціонера Олексія Навального Олега оголосили в розшук у Росії.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.